Hozzávalók
50 dkg csirke-, pulyka-, kacsa- vagy libamáj
1 evőkanál zsír
1 nagyobb vöröshagyma
késhegynyi őrölt pirospaprika
0,5 dl víz
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
1 csapott kávéskanál majoránna
1/2 kávéskanál só
A májat megtisztítjuk, leöblítjük és kisebb darabokra vágjuk.
Az apró kockára vágott vöröshagymát a zsíron aranysárgára pirítjuk. Rászórjuk a paprikát, ráöntjük a vizet és rádobjuk a májat.
Fűszerezzük és lassú tűzön, félig lefedve 15-20 perc alatt puhára pároljuk.
Levesszük a tűzről, sózzuk és ha langyosra hűlt, botmixerrel pépesítjük.
Zárható üvegbe vagy műanyag dobozba töltjük és hűtőben tároljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon tetszik a recept és mivel szeretjük a májkrémet biztos hogy kipróbálom! Köszi!
Most próbáltam ki először. Egész jól sikerült. Saját nevelésű csirke májbol készítettem.
Megjegyzés küldése