Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához
50 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
2,5-3 dl tej
2 evőkanál cukor
1/2 kávéskanál só
3 dkg vaj
1 tojás
A töltelékhez
1 kis üveg Nutella
A tésztához 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel jól kidagasztjuk a tésztát.
Lefedve, langyos helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Két azonos méretű, 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőlük. Az egyiket megkenjük Nutellával, a másik lapot pedig ráterítjük úgy, hogy éppen befedje a mogyorókrémmel megkentet.
Ezután hosszában 12 egyenlő szélességű csíkra vágjuk a megtöltött tésztát. Minden egyes csíkot megsodrunk, majd csigaszerűen összetekerünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük a csigákat és még 20-25 percig kelesztjük.
180 fokra melegített sütőben addig sütjük őket, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
3 megjegyzés:
Szeretnék rendelni egyet,galambpostával:))
A kisasszony megint alig akar enni,de ez bizostan lecsúszna neki vacsorára:)
Jópofa csigák.
Tálaló, akkor dupla adagot kellet volna sütnöm, mert az én gyerekeimnek is nagyon kapós volt:-)))
Megjegyzés küldése