2014. május 1.

Görög saláta




Az egyik legismertebb és legnépszerűbb saláta. Sült húsok, halak kiváló kísérője, de önállóan is remek fogás.


Hozzávalók 4 személyre

6 paradicsom
2 kígyóuborka
1 vöröshagyma vagy lila hagyma
20 dkg olívabogyó
20 dkg fetasajt
olívaolaj

oregánó

A paradicsomot és az uborkát kisebb szeletekre vagy kockára, a hagymát csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk az olívabogyót is.
Ízlés szerint sózzuk, oregánóval ízesítjük és meglocsoljuk olívaolajjal. Az egészet alaposan átforgatjuk és jól behűtjük.
Tálalás előtt a saláta tetejére halmozzuk a kisebb kockákra vágott fetasajtot.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Imádom!!! Roston csirkemell és tele vagyok boldogsággal...Jöhet!