2014. április 26.

Kinder Bueno





Születésnapra készült ez torta az egyik gyerkőcnek, és a visszajelzések alapján mondhatom, hogy telitalálat volt.
A receptért köszönet Rebarbarának!


Hozzávalók 24cm-es tortaformához

50 dkg háztartási keksz (nem kell mind)
1 dl tej
1 kis üveg Nutella

Az alsó laphoz
3 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 teáskanál olaj
2 evőkanál liszt
1/2 kávéskanál sütőpor

10 dkg tört mogyoró

A krémhez
2,5 dl tej
3 tojássárgája
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
7 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5 dkg étcsokoládé

A tetejére
2 dl tejszín
4 dkg cukor
1 csomag habfixáló
csokoládéreszelék
mogyorószemek

A krémmel kezdünk. A tejet, a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
A sütőt 180 fokra melegítjük, a forma alját sütőpapírral béleljük.
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, beleöntjük az olajat, végül beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát a formába simítjuk, tetejét megszórjuk a tört mogyoróval és 12-15 perc alatt megsütjük.
A kihűlt tortalapot tortatálra helyezzük és rákenjük a nutellát, majd tejbe mártogatott háztartási kekszből egy sort rakunk rá.
Rásimítjuk a vaníliakrém felét, majd újabb sor keksz következik.
Az 50 g csokoládét megolvasztjuk, a maradék vaníliakrémbe keverjük, és rákenjük a második réteg kekszre.
A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk és a csokoládés krém tetejére halmozzuk.
Megszórjuk csokireszelékkel és mogyorószemekkel díszítjük.
Egy éjszakán át hűvös helyen pihentetjük, hogy teljesen átpuhuljon a keksz.



6 megjegyzés:

Rebarbara írta...

De örülök,hogy ízlett! :) Isten éltesse az ünnepeltet :)

Citromhab írta...

Nagyon finom, köszönjük szépen a receptet és a jókívánságot is!:-)

ilike1978 írta...

Tepsibe készitve milyen nagy tepsibe kell?

Citromhab írta...

24x36 cm-es normál méretű tepsiben készítve minden hozzávalóból dupla mennyiség kell.

Unknown írta...

Nagy kedvenc nalunk, koszonjuk? Hogy lehetne,h a feher piskota magas maradjon sules utan is? Miert tartod fontosnak,h a vanilias kremhez a vajat cukorral kulon keverjuk? Probaltam mar egyben is, nem vettem kulonbseget eszre :)

Citromhab írta...

Sajnos, a piskóta (nemcsak a fehér) sütés után kicsit összeesik. Ez amiatt van, hogy a benne lévő levegő hőmérséklete és egyben térfogata is lecsökken. Azt hiszem, ez ellen nem tudunk tenni semmit.
A vajat azért keverem külön, hogy ne olvadjon meg, mert tapasztalatom szerint, amikor újra megszilárdul, már nem olyan az állaga és sokkal folyósabb, hígabb lesz a krém.