Ennél a palacsintánál nem a töltelékbe, hanem a tésztába kerül a kakaó.
Hozzávalók 15 palacsintához
A tésztához
5 dl tej
1 dl szódavíz vagy ásványvíz
2 nagy méretű tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 evőkanál olaj
2 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt
A töltelékhez
piros gyümölcsből készült lekvár (áfonya, eper, ribizli)
A díszítéshez
tetszőleges gyümölcs
porcukor
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben kisütjük.
A sütőt minden egyes palacsinta sütése előtt olajozzuk ki, akkor is, ha teflonbevonatú edényt használunk.
A palacsintákat megkenjük lekvárral, feltekerjük, és porcukorral megszórva gyümölccsel díszítve kínáljuk.
A töltelék nem csak lekvár, hanem túró, puding, vanília- vagy csokikrém is lehet.
2 megjegyzés:
Olaj helyett olvasztott vajat ajánlok!
Imádjuk a palacsintát :) mindenképp kipróbálom ezt a "verziót" is :)
Megjegyzés küldése