2014. március 7.
Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók
A tésztához
60 dkg liszt
1 dl tej
3 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
25 dkg vaj
2 tojás
10 dkg tejföl
20 dkg juhtúró
10 dkg tehéntúró
1 evőkanál só
5 dkg reszelt sajt
A tetejére
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót (a sajt kivételével) tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és az egészet összedolgozzuk.
Lágyabb tésztát kapunk, amit lisztezett munkafelületen jól átgyúrunk, majd langyos helyen, lefedve fél órát kelesztünk.
Ezután kb. egy cm vastagságúra kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és bejgliszerűen feltekerjük.
Konyharuhával letakarva még 20 percet pihentetjük, majd 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb méretű pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással, megszórjuk sajttal és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
200 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen meg nem pirul.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Nagyon szépek, mosolygósak, igazán fincsik lehetnek! :)
Megjegyzés küldése