2014. március 23.

Fordított banántorta






Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

A tésztához
2 tojás
15 dkg barna cukor
csipet só
50 ml olaj
2 dl tej
23 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

A tetejére
3 banán
6 dkg barna cukor
3 dkg olvasztott vaj

A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát sütőpapírral hézagmentesen kibéleljük.
A cukrot egyenletesen a forma aljába szórjuk, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd kirakjuk a vékony karikára vágott banánszeletekkel.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral és a sóval fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, a tejet, végül pedig csomómentesre keverjük a liszttel, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
A masszát a formába öntjük, és az egészet sütőbe toljuk, ahol 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Langyosra hűtjük a tortát, majd óvatos mozdulattal tortatálra borítjuk.

1 megjegyzés:

annalíz írta...

Ez olyan jó lehet, elvittem...köszi