2014. március 16.

Fanta szelet




Egy régi ismerős a lényegében elronthatatlan kategóriából.

Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához
2 tojás
15 dkg cukor
2 dkg kakaópor
50 ml olaj
2 dl tej
20 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

A túrókrémhez
90 dkg túró
18 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara

A narancszseléhez
7 dl szénsavas narancs ízű üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dkg cukor

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit vékonyan kikenjük olajjal.
A tésztához az egész tojásokat, a cukrot és a kakaót habverővel fehéredésig verjük. Hozzáöntjük az olajat, majd a tejet, végül beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát a tepsibe simítjuk és megsütjük. Tűpróba!
A túrókrém hozzávalóit kikeverjük, majd a langyosra hűtött tésztára terítjük.
2 dl üdítőben csomómentesre keverjük a cukrot és a pudingport. A maradék üdítőt felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt, és folyamatosan keverve besűrítjük.
A zselét forrón a túrókrémre borítjuk és kanál segítségével elsimítjuk.
Ha teljesen megszilárdul a zselés bevonat, szeleteljük.


1 megjegyzés:

M@rti írta...

Régi kedvenc! Jó ötlet néha-néha belekukkantani a régi receptes füzetkébe!