2014. január 26.

Túrós pite mandarinnal





Ez a sütemény a citrusokkal, a túrós krémmel és a kakaós tésztával, legalábbis az én ízlésem szerint, maga a pitemennyország.

Hozzávalók 30 cm átmérőjű piteformához

A tésztához
23 dkg liszt
2 dkg kakaópor
10 dkg cukor
13 dkg vaj
1 tojás
1 teáskanál tejföl
csipet só
1/2 csomag sütőpor

A töltelékhez
25 dkg túró
6 dkg étkezési keményítő
400 g tejföl
2 tojás
15 dkg cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
vanília
2 mandarin

A tetejére
3 mandarin
porcukor

A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük, amíg a töltelék készül.
Két mandarint meghámozunk, gerezdekre szedünk, amiket aztán kisebb darabokra vágunk.
A túrókrém hozzávalóit tálba mérjük és botmixer segítségével pépesre dolgozzuk.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a formát. Beleszórjuk a gyümölcsdarabokat, ráöntjük a túrós tölteléket és sütőbe toljuk.
30-35 perc alatt megsütjük a pitét. Akkor jó, ha a krém a közepén is megszilárdul.
Langyosra hűtjük, mandarinszeletekkel díszítjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

A piteforma a Sütnifőzni webáruház terméke.

Nincsenek megjegyzések: