Hozzávalók 12 darabhoz
2 mirelit réteslap
A töltelékhez
1 kg savanykás alma
5 dkg cukor
1/2 kávéskanál fahéj
vanília
1 dl víz
1 teáskanál étkezési keményítő
1 csapott evőkanál búzadara
A habhoz
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
1 kávéskanál étkezési keményítő
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházat és kockára vágjuk.
A cukorral, a fahéjjal és a vaníliával lassú tűzön puhára pároljuk. A keményítőt elkeverjük a vízben, az almához öntjük, és felforralva besűrítjük. Belekeverjük a búzadarát, majd langyosra hűtjük a tölteléket.
A muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt helyezünk. A réteslapokat 12 egyenlő részre tépjük, és kettőt-kettőt teszünk elfordítva a papírokba.
Egyenlően elosztjuk bennük a tölteléket, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a réteslapok éppen el nem kezdenek pirulni.
Ezalatt a tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk. Kivesszük a muffinokat a sütőből, mindegyik tetejére kanalazunk a habból. Visszatoljuk a sütőbe, és tovább sütjük, amíg a hab is meg nem pirul.
2 megjegyzés:
Buonissime queste tortine, io adoro la meringa e le mele!
Ajjaj!
Már megint idetévedtem, meg fogom én ezt még bánni!
Egyébként szenzációs ötleteid vannak, máris kombinálnak az ízlelőbimbóim.
Mondom, hogy baj lesz ebből...
Megjegyzés küldése