2013. december 11.

Aszalt gyümölcsös keksz



Azonnal omlós keksz aszalt gyümölcsökkel, díszdobozba vagy celofánba csomagolva gasztroajándéknak is kiváló lehet.

Hozzávalók
20 dkg liszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
csipet só
½ citrom reszelt héja
1 evőkanál aszalt vörösáfonya
5 szem aszalt sárgabarack

Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha teljesen összeállt, a gyümölcsdarabokat is beledolgozzuk, majd folpackba csomagoljuk  és egy órát hűtőbe tesszük.
Lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges formákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket és 180 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.


1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Imádom az ilyen gyümölcsös kekszeket. Gondolom, hogy tojás nincs benne, finom omlós és ropogós.. Nagyon guszta csomag!