Hozzávalók
25 x 25 cm-es sütőformához
90 dkg friss
vagy mirelit brokkoli
50 dkg darált
hús
1
vöröshagyma
2-3 evőkanál
olaj
15 dkg rizs
1 evőkanál
olaj
só
őrölt bors
40 dkg
tejföl
5 dkg
reszelt sajt
A brokkolit
rózsáira szedjük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Az apróra
vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a húst, sózzuk,
borsozzuk, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.
A rizst egy
evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk, felengedjük másfélszeres mennyiségű vízzel
, sózzuk, és félig lefedve, takarék lángon addig főzzük, amíg a folyadék teljes
mennyiségét magába nem szívja.
Az olajjal
vékonyan kikent sütőtálba terítjük a brokkoli felét, erre jön a darált húsos
ragu, a rizs, majd a brokkoli másik fele.
Egyenletesen
befedjük a tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Forró
sütőben 40-50 percig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése