2013. november 23.

Rakott brokkoli




Hozzávalók 25 x 25 cm-es sütőformához

90 dkg friss vagy mirelit brokkoli
50 dkg darált hús
1 vöröshagyma
2-3 evőkanál olaj
15 dkg rizs
1 evőkanál olaj
őrölt bors
40 dkg tejföl
5 dkg reszelt sajt

A brokkolit rózsáira szedjük és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Az apróra vágott hagymát 2-3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.
A rizst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk, felengedjük másfélszeres mennyiségű vízzel , sózzuk, és félig lefedve, takarék lángon addig főzzük, amíg a folyadék teljes mennyiségét magába nem szívja.
Az olajjal vékonyan kikent sütőtálba terítjük a brokkoli felét, erre jön a darált húsos ragu, a rizs, majd a brokkoli másik fele.
Egyenletesen befedjük a tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőben 40-50 percig sütjük, amíg meg nem pirul a sajt a tetején.

Nincsenek megjegyzések: