2013. szeptember 10.

Rukkolás pizza




Hozzávalók 2 nagy, kerek pizzához

A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
1/2 kávéskanál cukor
2 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál só
langyos víz

A pizzamártáshoz
5-6 evőkanál paradicsomszósz
oregánó
2 evőkanál olívaolaj
fél gerezd fokhagyma reszelve


A feltéthez
10 dkg füstölt, pácolt sonkaszelet
10 dkg gomba szeletelve
10 dkg reszelt edami sajt
rukkola saláta
5 dkg reszelt parmezán


Egy dl langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és annyi langyos vízzel, hogy kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát kapjunk, kidagasztjuk.
Lefedve duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk és ismét megkelesztjük.
Két részre osztjuk a tésztát és kerek lapokat nyújtunk belőlük.
A mártás hozzávalóit kikeverjük, enyhén sózzuk, és a tésztalapokra kenjük. Rászórjuk az edami sajtot, a sonkát és a gombát.
250 fokra melegített sütőben egyenként 8-10 perc alatt megsütjük a pizzákat.
Ízlés szerinti mennyiségű rukkolát és parmezánt szórunk rá és szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: