2013. augusztus 8.

Sárgabarackos, morzsás pite






Mielőtt véget érne a sárgabarack szezonja, még elkészíthetjük ezt a gyümölcsös pitét. Ha mégis lekésünk róla, őszibarackkal helyettesítve is finom.


Hozzávalók 26 cm-es piteformához

A tésztához
20 dkg liszt
9 dkg cukor
8 dkg vaj
1 tojás
½ kávéskanál sütőpor
csipet só
½ citrom reszelt héja

A töltelékhez
1 kg sárgabarack
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 csomag vaníliás cukor

A morzsához
8 dkg őrölt mandula
8 dkg liszt
8 dkg vaj
8 dkg cukor

A tetejére
1 evőkanál sárgabaracklekvár
mentalevelek

A sütőt 180 fokra melegítjük, a formát vajjal  kikenjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát.
A sárgabarackból 6-7 szemet félbevágunk és félreteszünk.
A maradék gyümölcsöt vékonyra felszeleteljük, majd elkeverjük a keményítővel, a vaníliás cukorral és a formába terítjük.
A morzsa hozzávalóit kézzel összedolgozzuk (nem kell, hogy összeálljon) és a gyümölcs tetejére szórjuk. A félretett barackkal körben kirakjuk a süteményt, és 30-40 perc alatt megsütjük.
A sárgabaracklekvárt felforrósítjuk és konyhai ecset segítségével a kisült pitére kenjük.
Langyosra hűtjük, mentalevelekkel díszítjük.


2 megjegyzés:

New Crystal írta...

Hmmmmm..... ez nagyon jol néz ki. Köszönöm a megosztàst, ki fogom probàlni. :)

Blogkonyha írta...

A sárga barackról idén lecsúsztam, de ősziből még pótolható... Nagyon guszta azokkal a fényes barackokkal a tetején.