Mielőtt véget érne a sárgabarack szezonja, még elkészíthetjük ezt a gyümölcsös pitét. Ha mégis lekésünk róla, őszibarackkal helyettesítve is finom.
Hozzávalók
26 cm-es piteformához
A tésztához
20 dkg liszt
9 dkg cukor
8 dkg vaj
1 tojás
½ kávéskanál
sütőpor
csipet só
½ citrom
reszelt héja
A
töltelékhez
1 kg
sárgabarack
1 csapott
evőkanál étkezési keményítő
1 csomag
vaníliás cukor
A morzsához
8 dkg őrölt
mandula
8 dkg liszt
8 dkg vaj
8 dkg cukor
A tetejére
1 evőkanál
sárgabaracklekvár
mentalevelek
A sütőt 180
fokra melegítjük, a formát vajjal
kikenjük.
A tészta
hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett munkafelületen kinyújtjuk és kibéleljük
vele a formát.
A
sárgabarackból 6-7 szemet félbevágunk és félreteszünk.
A maradék
gyümölcsöt vékonyra felszeleteljük, majd elkeverjük a keményítővel, a vaníliás
cukorral és a formába terítjük.
A morzsa
hozzávalóit kézzel összedolgozzuk (nem kell, hogy összeálljon) és a gyümölcs
tetejére szórjuk. A félretett barackkal körben kirakjuk a süteményt, és 30-40
perc alatt megsütjük.
A
sárgabaracklekvárt felforrósítjuk és konyhai ecset segítségével a kisült pitére
kenjük.
Langyosra
hűtjük, mentalevelekkel díszítjük.
2 megjegyzés:
Hmmmmm..... ez nagyon jol néz ki. Köszönöm a megosztàst, ki fogom probàlni. :)
A sárga barackról idén lecsúsztam, de ősziből még pótolható... Nagyon guszta azokkal a fényes barackokkal a tetején.
Megjegyzés küldése