2013. július 27.
Őszibarackos pite marcipánnal
Őszibarackszezonban kihagyhatatlan sütemény.
Hozzávalók 24 cm-es piteformához
A tésztához
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
8 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
késhegynyi sütőpor
csipet só
A krémhez
25 dkg tejföl
5 dkg cukor
2 tojás
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 csapott evőkanál búzadara
A tetejére
4 őszibarack
4-5 dkg marcipán
A házilag készíthető marcipán receptje itt található.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett munkafelületen kör alakúra nyújtjuk, kibéleljük vele a formát és rászórjuk a búzadarát.
Elkeverjük a tejfölt, a cukrot, a tojást, a vaníliát és az így kapott (aránylag híg) krémet a tésztára öntjük.
Az őszibarackokat alaposan megmossuk, eltávolítjuk a magot, szeleteljük, majd körben a krémbe rakosgatjuk őket.
A marcipánból kisebb darabokat csípünk és egyenlően elosztjuk a sütemény tetején.
190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a krém meg nem szilárdul.
Langyosra hűtve szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szép munka! :)
Meg is kívántam! :))
Nagyon guszta! Több fajta gyümölcsöt használtam már pitéhez de ilyen tölteléket eddig még nem nagyon tetszik, finom lehet nagyon!
Köszönöm szépen!
Szeretem a gyümölcsös-szaftos pitéket. Szemre is nagyon klassz a pitéd!!!Recept mentve!Köszi!:))
Megjegyzés küldése