2013. július 6.

Őszibarackdzsem kenyérsütőgépben




Érik az őszibarack, lassan a befőzésre is készülhetünk.

Hozzávalók

1,5 kg hámozott, magozott őszibarack
50 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart magja
2 csomag lekvárzselésítő 2:1

Az előkészített őszíbarackot kézzel darabosra nyomkodjuk.
A gyümölcsöt kenyérsütőgép üstjébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd elindítjuk a dzsem programot (ez géptől függően más-más elnevezésű lehet).
A program felénél a gyümölcsre szórjuk a zselésítőt és elkeverjük.
Az elkészült dzsemet még forrón alaposan elmosott üvegekbe töltjük, kupakkal lezárjuk. Hűvös helyen tartjuk.
A felbontott üveget hűtőben tároljuk.

1 megjegyzés: