2013. július 6.
Őszibarackdzsem kenyérsütőgépben
Érik az őszibarack, lassan a befőzésre is készülhetünk.
Hozzávalók
1,5 kg hámozott, magozott őszibarack
50 dkg cukor
1 vaníliarúd kikapart magja
2 csomag lekvárzselésítő 2:1
Az előkészített őszíbarackot kézzel darabosra nyomkodjuk.
A gyümölcsöt kenyérsütőgép üstjébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd elindítjuk a dzsem programot (ez géptől függően más-más elnevezésű lehet).
A program felénél a gyümölcsre szórjuk a zselésítőt és elkeverjük.
Az elkészült dzsemet még forrón alaposan elmosott üvegekbe töltjük, kupakkal lezárjuk. Hűvös helyen tartjuk.
A felbontott üveget hűtőben tároljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
gyönyörű !
Megjegyzés küldése