Egy torta a kávés desszertek kedvelőinek.
Hozzávalók
24 cm-es tortaformához
A piskótához
6 tojás
3 evőkanál
víz
18 dkg cukor
21 dkg
finomliszt
½ csomag
sütőpor
A krémhez
4 dl tejszín
40 dkg
tejcsokoládé
2 evőkanál
instant kávépor
A
díszítéshez
1 dl tejszín
2 dkg cukor
½ csomag
habfix
csokoládédara
kakaópor
kávészemek
A krémhez
felforrósítjuk a tejszínt a csokoládéval és a kávéval. Szobahőmérsékleten
langyosra, majd hűtőbe téve 4-5 órán át hűtjük. A hideg krémet habverővel
habosítjuk.
A sütőt 180
fokra melegítjük.
A piskóta hozzávalóit
három egyenlő részre osztjuk és három lapot sütünk a következő módon.
Az egész
tojásokat a vízzel és a cukorral felverjük úgy, hogy habszerű állaga legyen.
Beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, és a tésztát
sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
Egyenként
10-12 perc alatt megsütjük a lapokat.
A krém
kétharmadával megtöltjük, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát.
A tejszínből
a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, habzsákba töltjük és körben
habrózsákat nyomunk a tortára.
Meghintjük
kakaóporral, megszórjuk csokoládédarával, végül kávészemekkel díszítjük.
4 megjegyzés:
ÁLOM!!
Hmmmmmm pompás, guszta, fenséges és még sorolhatnám! Hányszor de hányszor megfogadtam, hogy éjszaka nem nézek finomságokat! :D
Megsütöttem, bár tejcsoki helyett étcsokit és egy kis cukrot használtam, így is nagyon-nagyon finom lett! :) Köszönöm! :)
Hankka, nagyon szívesen:-)
Megjegyzés küldése