2013. június 21.
Málnás kevert sütemény
Gyorsan összedobható gyümölcsös kevert sütemény. A málnát ízlés és idény szerint eperrel, meggyel, ribizlivel, stb. helyettesíthetjük.
Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez
3 tojás
25 dkg cukor
70 ml olaj
3 dl tej
35 dkg finomliszt
10 g sütőpor
30 dkg málna
A tetejére
porcukor
Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd a sütőporral vegyített lisztet és csomómentesre keverjük.
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk a gyümölcsöt és 180 fokos sütőben megsütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Ma láttam málnát egy hyper-ben, de nem volt valami szét. Apró és csoffadt. Pedig ez a süti jó lett volna estére...
A multiknál tényleg nem lehet szép málnát kapni, ezt én is tapasztaltam...nekem most könnyű dolgom volt, mert saját termés, csak a bokorról kellett lecsipegetni:-)
Nálunk még nem érik, anyukámnak viszont már van málnája, ez lesz a következő sütink! :) Nagyon finomnak, könnyednek látszik! :)
Hankka, tényleg nagyon könnyed a tésztája, ahogyan a fotón is látszik, ha elkészíted, biztos vagyok benne, hogy nem okoz csalódást:-)
Megsütöttem sárgabarackos illetve cseresznyés változatban. A barackos isteni lett, próbáljátok ki. Finom könnyű a tészta nagyon gyorsan elkészül. Köszi a receptet!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett:-)
Szia! Mennyi ideig kell sütni?
Rozi, amíg a közepe is átsül, ezt tűpróbával ellenőrizheted, kb. 35-40 perc.
Szia!
Az otthoni sutoporok hany grammosak? 12 vagy 16? Itt tobbfajta csomagolassal kaphato.Koszi a segitseget elore is.
12 gramm egy csomag sütőpor, pontosítottam a receptben.
Megjegyzés küldése