2013. április 10.

Csokoládés szelet nápolyival




Sütés nélkül készíthető csokoládés édesség.

Hozzávalók egy gyümölcskenyér formához

40 dkg étcsokoládé
15 dkg vaj
4 tojássárgája
1,5 dkg porcukor
20 dkg vaníliás vagy citromos nápolyi

A tetejére
2-3 dkg fehér csokoládé

A formát kibéleljük fóliával.
A csokoládét apróbb darabokra tördeljük és a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd az olvasztott csokoládéhoz keverjük.
A nápolyiszeleteket lapjában kétfelé vesszük.
Egy vékony réteg csokikrémet öntünk a forma aljába, kirakjuk nápolyival, majd újabb réteg csokikrém és nápolyi következik.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a krém el nem fogy.
2-3 órán át hűtőben tartjuk, majd tálra borítjuk és eltávolítjuk a fóliát.
A tetejét olvasztott fehér csokoládéval díszítjük, majd szeleteljük.

4 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ez valami brutál jól néz ki! Máris vittem a receptjét. Szuper guszta!

gionetta írta...

Jé, hideg kutya (Kalter Hund) csak nápolyival! Micsoda ötlet! :-))

Dina írta...

Sokkal szebb így, mint amikor kaotikus, teljesen igazad van! Következőre tuti így csinálom! Gyönyörű! :)

Citromhab írta...

Krisz, köszönöm!

Gionetta, igen német nyelvterületen ez a neve, ott azt hiszem keksszel készül.

Dina, köszönöm! A kaotikus is szép szerintem:-)