2013. április 18.

Áfonyás muffin




Az amerikai kontinensen nem véletlenül igen népszerű ez a muffin, percek alatt összedobható, nagyon finom süti.


Hozzávalók 12 darabhoz

15 dkg (mirelit is lehet) áfonya
30 dkg liszt
10 g sütőpor
csipet só
13 dkg cukor
2 tojás
8 dkg olaj
1 citrom reszelt héja és leve
1 teáskanál vaníliakivonat
75 ml tej

A sütőt 190 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe kapszlikat helyezünk.
Kimérjük a lisztet, kiveszünk belőle két evőkanálnyit, és beleforgatjuk az áfonyát. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, ne olvasszuk ki.
A maradék lisztbe vegyítjük a sütőport és a sót.
Az olajat, a cukrot, a tojást, a vaníliát, a citrom héját és levét habverővel összedolgozzuk, beleöntjük a tejet, majd a lisztet is, és csomómentesre keverjük.
Végül az áfonyát is beleforgatjuk.
Evőkanállal egyenlően elosztva a kapszlikba adagoljuk a tésztamasszát és 15-20 perc alatt megsütjük.




3 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Tavaly óta rendesen rákattantam az áfonyára...annyira bejött, hogy még télen is képes vagyok venni arany árban...Nagyon guszta muffinkák!

Névtelen írta...

Nagyon szépek lettek!:)

Audrey89 írta...

Baracklekvarral sutottem meg afonya helyett, zsenialis :)