Hozzávalók
1 kg marhalábszár
3-4 evőkanál olaj vagy 1 púpozott evőkanál zsír
1 nagyobb vöröshagyma
1 evőkanál őrölt pirospaprika
fél dl vörösbor
só, őrölt bors, őrölt kömény
Felkockázzuk és megmossuk a húst.
A zsiradékon aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a pirospaprikát és azonnal felöntjük 1 dl vízzel.
Rátesszük a húskockákat, sózzuk, és lassú tűzön, félig lefedve puhára pároljuk. Az időközben elpárolgó vizet, ha szükséges apránként pótoljuk.
Mielőtt teljesen átpuhul, a vörösbort is hozzáadjuk, végül a kész pörköltet borssal és köménnyel ízesítjük és ha kell, még sózzuk.
A krumplifánk elkészítésének leírása itt található.
4 megjegyzés:
Nagyon szeretem ezt a szuper kaját. Szinte érzem az ízeket!:))Annyira jól néz ki!!!!
Tücsi, igen ez tényleg nagyon finom étel :-)
Elkészítettem és jelentem, nagyon ízlett! Köszönöm a receptet!
De jó! Ugye, milyen finom?:-)
Megjegyzés küldése