Remek főétel ünnepi alkalmakra.
Hozzávalók
1 egész
pulykamell (1-1,2 kg)
10-12 szelet
húsos szalonnaszelet
100 ml
húsalaplé
A mártáshoz
2-3 evőkanál
olaj
1 csokor
petrezselyemzöld
1,5 dl hús-
vagy zöldségalaplé
50 ml
fehérbor
1 teáskanál
mustár
só
1 kávéskanál
durvára őrölt bors
1 dl tejszín
1 teáskanál
étkezési keményítő
Leöblítjük a
húst, és hosszában, egymással párhuzamosan három helyen bevágjuk. Minden hasítékba egy-egy szalonnaszeletet
nyomunk. A maradék szalonnával szorosan
körbetekerjük a pulykamellet, és fedeles sütőedénybe vagy jénai tálba
helyezzük. Aláöntjük az alaplevet, és
lefedve másfél óra alatt megsütjük. A sütőből kivéve félórát pihentetjük a
húst.
A mártáshoz
az olajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, felöntjük az
alaplével, a borral, a tejszínnel, és pár percet forraljuk. Belekeverjük a
mustárt, a borsot, és ízlés szerint sózzuk.
Hozzáadjuk a
kevés hideg vízben elkevert keményítőt, és összeforraljuk.
A
pulykamellet felszeleteljük, a mártással és krumplipürével tálaljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki és valóban méltó az ünnepekre! Mentettem is magamnak. :)
"Remek főétel ünnepi alkalmakra."
És remek vacsorára unalmas hétköznapokra. :) Vagy csak úgy.
Borzasztóan megkívántam! :)
Köszönöm!
Nálunk egymás után két hétvégén is elkészült, annyira ízlett mindenkinek:-)
Megjegyzés küldése