A gulyás nem csak sertés- vagy marhahúsból finom, vadból készítve is kiváló.
Hozzávalók 4
literhez
1 kg őz-
vagy szarvashús (comb, lapocka)
1 evőkanál
zsír vagy olaj
1 csapott
evőkanál őrölt pirospaprika
1
vöröshagyma
2 szál
petrezselyemgyökér
2 szál
sárgarépa
3-4 nagyobb
burgonya
50 ml
vörösbor
só
őrölt bors
őrölt kömény
Felkockázzuk
és többször váltott vízben átöblítjük a húst. A zsíron aranysárgára pirítjuk az
apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a fazekat a tűzről, beleszórjuk a
pirospaprikát, rádobjuk a húst.
Visszatesszük a tűzhelyre az edényt, felöntjük vízzel az ételt. Hozzáadjuk a
megtisztított és karikára vágott zöldségeket, sózzuk, és lassú tűzön addig
főzzük, amíg a húskockák teljesen meg nem puhulnak. Ekkor beletesszük a
meghámozott és kockára vágott burgonyát és azt is puhára főzzük.
A főzés
végén pótoljuk az elpárolgott vizet, hozzáadjuk a vörösbort, végül borssal és
köménnyel ízesítjük. Ha szükséges még sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése