2012. október 18.

Vadgulyás




A gulyás nem csak sertés- vagy marhahúsból finom, vadból készítve is kiváló.


Hozzávalók 4 literhez

1 kg őz- vagy szarvashús (comb, lapocka)
1 evőkanál zsír vagy olaj
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
1 vöröshagyma
2 szál petrezselyemgyökér
2 szál sárgarépa
3-4 nagyobb burgonya
50 ml vörösbor
őrölt bors
őrölt kömény

Felkockázzuk és többször váltott vízben átöblítjük a húst. A zsíron aranysárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a fazekat a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, rádobjuk  a húst. Visszatesszük a tűzhelyre az edényt, felöntjük vízzel az ételt. Hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldségeket, sózzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a húskockák teljesen meg nem puhulnak. Ekkor beletesszük a meghámozott és kockára vágott burgonyát és azt is puhára főzzük.
A főzés végén pótoljuk az elpárolgott vizet, hozzáadjuk a vörösbort, végül borssal és köménnyel ízesítjük. Ha szükséges még sózzuk.



Nincsenek megjegyzések: