2012. augusztus 4.

Őszibarack fagylalt




Ha meleg, akkor fagyi. Most egy őszibarackos.

Hozzávalók

50 dkg őszibarack (hámozva, magozva mérve)
15 dkg porcukor
2 dl tejszín
vanília

Botmixerrel pépesítjük az őszibarackot a cukorral és a vaníliával. Belekeverjük a tejszínt, és jól behűtjük.
Fagylaltgépbe öntjük a hideg alapot, és előírásszerűen elkészítjük.
Őszibarackdarabokkal és citromfűlevéllel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Nagyon guszta a kelyhed! Éppen most érik az őszibarackunk, nagyon finom fajta, csak fehér húsú...Kár, hogy nem tudom elvenni a kelyhet...

Citromhab írta...

Krisz, köszönöm!
Szerintem fehér húsú barackból is ugyanolyan finom:-)