2012. június 9.

Háromszínű sütemény




Akkor, ahogy ígértem, megint egy süti.

Hozzávalók 24 szelethez

A fehér laphoz
15 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
késhegynyi szalalkáli
3-4 evőkanál tej

A rózsaszín laphoz
15 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 evőkanál vérnarancs aroma
késhegynyi szalalkáli
2-3 evőkanál tej

A barna laphoz
15 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 csapott evőkanál kakaópor
késhegynyi szalalkáli
4-5 evőkanál tej

A krémhez
6 dl tej
6 evőkanál liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat

Egyenként összegyúrjuk a különféle színű tészta hozzávalóit, és mindegyikből 3-4 mm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk.
Sütőpapírt terítünk egy sütőlapra vagy egy tepsi hátára, és erre fektetjük a lapokat.
A sütési idő 180 fokra melegített sütőben 5-6 perc laponként. 
Felfőzzük a lisztet a tejjel, majd kihűtjük. Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaníliával, hozzáadjuk a főzött krémhez, majd habverővel csomómentesre keverjük.
Megtöltjük a krémmel a lapokat, és hűvös helyen egy napot állni hagyjuk, hogy szeletelhető legyen a sütemény. Porcukorral meghintve kínáljuk.


6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Csodaszép!

Csibe írta...

Gyönyörű!..hjaj, ha egyszer egy kicsit is egyenesen tudnék szeletelni:)

Citromhab írta...

Krisz, Csibe, köszönöm!

Kati írta...

nekem ugy tunik hogy a feher lap magasabb mint a masik ketto. A feherbol akkor ket lapot kell csinalni??

Citromhab írta...

A fehér lap ugyanolyan vastag, mint a rózsaszín és a barna, csak a fotón összemosódik az alatta és a felette lévő, szintén fehér színű krémmel.

Kati írta...

Most hogy mondod latom en is. Koszonom. El fogom kesziteni ☺️🌸