2011. október 3.

Töltött focaccia




Hozzávalók 38x32 cm-es tepsihez

A focaccia-hoz
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
40 ml olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 dl meleg víz

A tetejére
olívaolaj
1 teáskanál durva szemcsés só
1 ág rozmaring

A töltelékhez
30 dkg mozzarella
4-5 db érett paradicsom
1 csokor bazsalikom


1 dl meleg vízbe morzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, kanállal elkeverjük és kelesztjük.
A lisztet, a sót, az olívaolajat tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztős keveréket és a maradék meleg vízzel összegyúrjuk. Addig dagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkára borítjuk és átgyúrjuk. Kinyújtjuk és olajjal kikent tepsibe simítjuk. A tészta tetejét villával megszurkáljuk, megkenjük olívaolajjal, megszórjuk a durva szemcsés sóval és rozmaringgal.
A sütőt 200 fokra melegítjük és 20 perc alatt, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje, megsütjük.
A langyosra hűlt tésztát egyenlő méretű téglalapokra vagy négyzetekre vágjuk.
Vékony szelet mozzarellával, paradicsommal és bazsalikomlevelekkel töltjük.
A tölteléket picit sózhatjuk.

5 megjegyzés:

Zsiri írta...

Nagyon guszta ez a töltött változat, nagyon jó ötlet. Lassan már gondban voltam férjem reggelijével, mindig az unalmas szendvics, nah de most lesz egy kis újdonság :)

Bianka írta...

Nagyon guszta és mutatós

Petra írta...

Nagyon guszta kis "szendvicsek"! :)))

Beastie írta...

Olyan szépek!!!!

Citromhab írta...

Zsiri, igen, ez szendvicsnek is tökéletes:-)

Bianka, Petra, Beastie, köszönöm:-)