2011. szeptember 2.

Lángos





Hozzávalók

60 dkg liszt
2 evőkanál olaj
3 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
3 dkg élesztő
4 dl víz

A sütéshez
olaj

Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük az élesztőt és a maradék vízzel lágy, szinte galuskaszerű tésztát dagasztunk. Legjobb ezt a műveletet fakanállal végezni.
Langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük, majd fakanállal újra átdolgozzuk és ismét kelesztjük.
Olajjal vékonyan megkent felületre borítjuk és 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát, majd 15-20 percet pihentetjük.
Olajos kézzel, nagyjából kör alakot formázva kihúzogatjuk a gombócokat.
Óvatosan bő, forró olajba csúsztatjuk és mindkét oldalukat megsütjük.
Ízlés szerint sóval, tejföllel, reszelt sajttal, fokhagymával kínáljuk.

6 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszták lettek! Elkébzelem rajta a tejfölt sajtot és akkor már nyelek is nagyokat!:-))

Jade írta...

Nekem is nagyon tetszenek! Elmentem a receptet, koszi!

Nelli írta...

Az igazi finom, puha lángos.
Az én receptem krumplis, de az is ilyen finom, puha.Mi is nagyon szeretjük, de ritkán sütök.

Citromhab írta...

Éva, én a fokhagymát se hagynám ki:-))

Jade, nincs mit:-)

Nelli, nekem nem volt szerencsém eddig a lángos receptekkel, most majd gyakrabban sütöm, mert amúgy gyorsan megvan.

Kata írta...

Ezt ettük délben, tényleg fincsi! A felét megtöltöttem dinsztelt káposztával, mert az a kedvencem:)

Citromhab írta...

Kata, ugye?
A káposztás lángost én is nagyon szeretem, de elsőre nem akartam nagyon cifrázni, később biztosan sütök olyat is:-)