2011. március 8.

Kapros-tejszínes csirkemell



Egy könnyű ebéd, újra csak a tavaszvárás jegyében. 

Hozzávalók

1 kg csirkemellfilé
2 dl tejszín
3 evőkanál tejföl
1 csokor kapor 
3 kávéskanál étkezési keményítő
kevés olaj


A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk és a szeletek mindkét oldalát besózzuk.
A tejszínt, a tejfölt és a kaprot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk.
Egy jénai edény aljára kevés olajat öntünk, lerakunk egy réteg hússzeletet, meglocsoljuk a tejszínes szósszal és megszórjuk keményítővel.
Ezt a rétegzést és locsolást addig folytatjuk, amíg elfogynak a hússzeletek. A maradék szószt a tetejére öntjük. 
Lefedjük a jénai tetejével, és bő 1 óra alatt készre sütjük. A sütés végére a tejszínes-kapros szósz mennyisége nem csökken, csak besűrűsödik a keményítőtől, amit aztán öntetként is használhatunk a körethez.

10 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Ez is nagyon gusztusos!Na most gondolkozhatok, hogy ezt készítsem el hétvégén, vagy a gnocchis ételt. Mindkettő nagyon tetszik.

Bianka írta...

Szeretem

Kati írta...

Biztos finom, megkóstolnám! És azok a friss saláták, hm...

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon finom lehet:-))
Imádnám, ha holnap itt lenne a hűtőben, nem nekem kéne elkészíteni, köret van, az nem kell:-))

Nelli írta...

Jó krémes állaga lesz biztosan a tejszíntől és a keményítőtől.
Annyira finomakat készítesz!:-)

Citromhab írta...

Mónika, szombaton az egyiket, vasárnap a másikat:-))

Bianka, én is:-)

Kati, igen, ez friss salátával a legfinomabb:-)

Gesztenye, gyorsan megvan, nem kell vele sokat bajlódni:-)

Nelli, nagyon jó, krémes állagú.
Annyira örülök, hogy tetszenek a receptjeim:-))

családi tűzhely írta...

Nekem is nagyon bejön:)

Citromhab írta...

Családi tűzhely, ennek örülök:-)

Kósa Márta írta...

Nagyon szeretem a kaprot, fagyasztóban van belőle bőven, magamnak egy adagot hamarosan készítek!

Citromhab írta...

Márta, próbáld ki, nem fogod megbánni:-)