Hozzávalók 35 x 15 cm-es formához
A tésztához
60 dkg finomliszt
2,5-3 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
4 dkg cukor
1 tojás
20 ml olaj
csipetnyi só
fél citrom reszelt héja
A töltelékhez
20 dkg darált mák
1,2 dl tej
10 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
reszelt citromhéj
reszelt citromhéj
A kenéshez
1 tojás
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
1 tojás
Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk a langyos tejben.
A többi hozzávalóhoz öntjük és jól kidolgozzuk a tésztát, majd langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A tejből és a cukorból szirupot főzünk és forrón a mákra öntjük, elkeverjük és a reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és lisztezett munkafelületen mindegyikből 0,5-1 cm vastagságú lapot nyújtunk.
Egyenként rásimítjuk a töltelék harmadát és felcsavarjuk.
Egyenként rásimítjuk a töltelék harmadát és felcsavarjuk.
A rudakat összefonjuk és a sütőpapírral bélelt formába helyezzük. Bevagdaljuk a tetejét (ez el is maradhat), és letakarva még 20-25 percet pihentetjük
Tetejét megkenjük tojással és 180 fokos sütőben megsütjük.
Tetejét megkenjük tojással és 180 fokos sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése