Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez
A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 tojássárga
6 g sütőpor
csipet só
A töltelékhez
25 dkg túró
5 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál búzadara
reszelt citromhéj
70-80 dkg sárgabarack
2-3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
A túrótöltelék hozzávalóit elkeverjük. A barackokat kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a cukrokkal és állni hagyjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és kivajazott tepsi aljába simítjuk.
200 fokra melegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, rászórjuk a túrótölteléket és a a sárgabarack darabokat.
Visszatoljuk a sütőbe.
Amíg sül, a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk.
Ha megsült a sütemény (vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert száraz lesz!), újra kivesszük a sütőből, rásimítjuk a habot és még 10 percre visszatoljuk, hogy a hab is megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése