Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg lencse
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál paradicsompüré
1 kávéskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál mustár
2-3 babérlevél
só
A rántáshoz
2-3 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
A vöröshagymát kockára vágjuk és az olajon aranyszínűre pirítjuk. Belereszeljük a fokhagymát, rászórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 1 liter vízzel.
Hozzáadjuk a lencsét, a karikára vágott zöldségeket, a babérlevelet és a paradicsompürét. Sózzuk, és lassú tűzön főzzük.
Ha megpuhultak a zöldségek, elkészítjük a rántást (az olajon világosra pirítjuk a lisztet) és besűrítjük vele a levest.
Mustárral ízesítjük és az egészet összeforraljuk.
2 megjegyzés:
B. verzió:
Zöldség nélkül készül,és zsírral.
Pirospaprikát minden ételbe csak a legvégén teszek.
Én a levest készítem hasonlóan, de főzeléknek is finom lehet.
Megjegyzés küldése