2018. január 20.

Hagymakrémleves




Hozzávalók négy személyre

2 nagy vöröshagyma
1 nagy fej fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
1 közepes méretű burgonya
fél liter tej
fél liter víz
2 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt

őrölt fehér bors
petrezselyemzöld

A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagyma gerezdeket pedig belereszeljük egy lábosba. Az olajat hozzáadjuk és addig pirítjuk őket, amíg egészen halvány aranyszínt nem kapnak.
Ekkor felöntjük a tejjel és a vízzel, beletesszük a kockára vágott krumplit. Ízlés szerint sózzuk és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.
Botmixerrel teljesen krémesre turmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a sajtot és az egészet összeforraljuk.
Fehér borssal ízesítjük és ha kell, még sózzuk.
Pirítóssal és petrezselyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: