2017. január 4.

Kókuszos csiga




Az év első süteménye, még tavaly, a szilveszteri asztalra készült.
Kakaós tésztával készült változata itt található.


Hozzávalók 30-35 darabhoz

A tésztához
25 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
csipetnyi só
2 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 kávéskanál sütőpor

A kókuszhabhoz
2 tojásfehérje
20 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félórát pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, majd kb. 2 percen át még tovább verjük.
Végül belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tésztából lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtunk, rákenjük a kókuszos habot és bejgliszerűen feltekerjük. Éles késsel, de még jobb, ha cérna segítségével, 1-1,5 cm vastagságú csigákat vágunk belőle.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 180 fokra melegített sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt megsütjük.