2016. december 27.
Linzer
Idén az egyébként jolly joker-ként használt tésztámból (almás pite, rácsos mákos süti, túrós pite, stb.) készült a linzer.
Azt hiszem, maradok is ennél, mert egyáltalán nem kellett dobozban tárolni,betöltés után azonnal puha és fogyasztható,
Hozzávalók
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg vaj
2 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákat szúrunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Az összeállításnál kettőt-kettőt lekvárral összeragasztunk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése