2016. november 11.

Paradicsomos, fűszeres rúd






Az mediterrán ízek kedvelőinek ajánlom ezt a sós aprósüteményt, szeretni fogják:-)


Hozzávalók
50 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg tejföl
12 dkg sűrített paradicsom
5 dkg reszelt sajt
2,5 dkg só
3 g sütőpor
1 kávéskanál provánszi fűszerkeverék

A tetejére
1 teáskanál sűrített paradicsom
4 teáskanál víz
csipet só
oregánó

A hozzávalókat összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle. Pizza- vagy derelyevágóval, illetve éles késsel 1,5-2 cm széles rudakat vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
Tetejüket megkenjük a paradicsom, víz és só keverékével, majd megszórjuk oregánóval.
200 fokos sütőbe toljuk és megsütjük.
Finomabb, ha egy kicsit sötétebbre, ropogósabbra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: