2016. október 30.

Joghurtos pite áfonyával





Hozzávalók 30 cm átmérőjű piteformához

A tésztához
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
8 dkg vaj
1 tojás
késhegynyi sütőpor
csipet só

A töltelékhez
70 dkg görög joghurt
13 dkg cukor
1,5 csomag vaníliás pudingpor (vagy 6 dkg étkezési keményítő + 1 teáskanál vaníliakivonat)
3 tojás
fél citrom reszelt héja

10 dkg áfonya

A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félretesszük, amíg a töltelék készül.
A joghurtos krém hozzávalóit tálba mérjük és jól kikeverjük.
Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, majd kibéleljük vele a formát. Ráöntjük a tölteléket, rászórjuk az áfonyát és betoljuk a sütőbe.
30-35 perc alatt megsütjük a pitét.

Nincsenek megjegyzések: