Hozzávalók 4 személyre
70 dkg sertéscomb vagy lapocka
1 kg savanyított (hordós) káposzta
1 vöröshagyma
1 evőkanál zsír
1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
só
őrölt fekete bors
tejföl
Az apróra vágott hagymát a zsíron aranysárgára pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd kb. 1dl vízzel felöntjük.
Az így kapott pörköltalapot összeforraljuk és beletesszük a kockára vágott húst.
Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük, majd félig lefedve, lassú tűzön puhára pároljuk.
A savanyított káposztát (ha szükséges, többször is) átöblítjük, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és a pörkölthöz adjuk.
Az egészet összeforgatjuk és további 10-15 percet együtt rotyogtatjuk.
Tálaláskor tejfölt adunk mellé.
1 megjegyzés:
Én egy picit be is szoktam rántani.
Megjegyzés küldése