2016. június 1.

Epres sajttorta pohárban




Igazi, sütés nélküli nyári desszert.


Hozzávalók 6 db 2 dl-es pohárhoz


10 dkg zabkeksz
5 dkg olvasztott vaj

A krémhez
25 dkg natúr krémsajt (mascarpone)
2 dl tejszín
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja és leve

Az epervelőhöz
50 dkg eper
1 evőkanál cukor
2 teáskanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor

Az eperből 6 szép szemet félreteszünk, a többit botmixerrel pépesítjük. Durvább szövésű szitán áttörjük, majd lábosba tesszük a cukorral és felforraljuk. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, az epervelőhöz öntjük és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
A kekszet elmorzsoljuk és az olvasztott vajjal összedolgozzuk.
A tejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk a krémsajtot, amit előzőleg a citrom héjával, a levével, a cukrokkal és a vaníliával kikevertünk.
A poharak aljába szórjuk a kekszmorzsát, erre jön a sajtkrém mennyiségének fele, majd az epervelő és végül a maradék krém.
A félretett eperszemekkel és citromfű levelekkel díszítjük
Tálalás előtt jól behűtjük.

Nincsenek megjegyzések: