2016. június 12.

Epres csiga





Hozzávalók 18-20 darabhoz


A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
csipetnyi só
6 g sütőpor

A töltelékhez
25 dkg eper
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 g étkezési keményítő

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hideg helyen pihentetjük, amíg a töltelék el nem készül.
Az epret kisebb darabokra vágjuk és a cukrokkal együtt lábosba tesszük.
Forrástól számítva 10-12 percig lassú tűzön főzzük. A keményítőt kevés hideg vízben feloldjuk, az eperhez öntjük és az egészet besűrítjük. Teljesen kihűtjük.
A tésztát lisztezett munkafelületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük az epertöltelékkel és feltekerjük.
Cérnaszál segítségével másfél-két cm vastagságú csigákat vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
200 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: