2015. május 23.

Sportszelet





Hozzávalók

50 dkg darált háztartási keksz
4 dkg kakaópor
20 dkg porcukor
25 dkg olvasztott vaj
2 dl tej
0,5 dl rum
1 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
2-3 evőkanál olaj

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk.
Egy normál méretű tepsit sütőpapírral bélelünk és a kekszes masszát egyenletes vastagságban belenyomkodjuk.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ha kellően megszilárdult, bevonjuk csokoládéval. Ehhez vízgőz felett megolvasztjuk a kétféle csokoládét az olajjal és a sütemény tetejére simítjuk.
Ha megdermedt a csokiréteg, szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: