2015. május 31.

Habroló





Hozzávalók 20-22 darabhoz

fél adag házi készítésű leveles tészta
vagy 1 csomag (500 g) mirelit leveles tészta

A habhoz
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
60 ml víz
pár csepp citromlé

A tésztát kétfelé vesszük és lisztezett munkafelületen két, 2-3 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle.
Hosszában mindkettőt kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és egyenként egy-egy roló sütőformára tekerjük.
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és megsütjük. Még melegen lehúzzuk őket a formáról és kihűtjük.
A habhoz a vizet 15 dkg cukorral és a citromlével felforraljuk, majd 6-8 percig gyöngyözve forraljuk.
A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. Vékony sugárban hozzáöntjük a forró szirupot, miközben folyamatosan verjük tovább a habot. Utóbbi műveletet addig folytatjuk, amíg fényes, borotvahab keménységű habot nem kapunk.
Ekkor habzsákba töltjük és minden rolót megtöltünk vele.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: