Maradék mézeskalácstésztából, maradék írókával készült fogyasztásra szánt keksz.
Hozzávalók:
A tésztához
25 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
7 g szódabikarbóna
12,5 dkg olvasztott méz
1 közepes méretű tojás
3 dkg olvasztott margarin
1 evőkanál víz
A száraz hozzávalókat összevegyítjük. Hozzáöntjük az olvasztott mézet és margarint, majd a felvert tojást és a vizet. Kanállal elkeverjük és 3-4 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve lisztezett munkafelületen alaposan átgyúrjuk a tésztát, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk.
Kekszformákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük őket, és 190 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Az írókához
1 tojásfehérje
kb. 200 g porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő
A porcukrot átszitáljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a keményítőt, majd apránként adagolva annyi porcukrot, hogy megfelelő állagú legyen az íróka. Akkor jó, ha nagyon lassan, vagy már nem folyik le a habverőről a hab.
A cukor lehet, hogy nem kell mind, mennyisége a tojás méretétől függ.
Ha elkészült, zacskóba töltjük, apró lyukat ( 1 mm ) vágunk a zacskó sarkán és díszítjük a mézeseket.
2 megjegyzés:
Ciao!
Complimenti per il blog, ho visto tantissime cose buone.
I biscotti sono spettacolari, sei stata bravissima a decorarli!
Any
óh, de gyönyörű
Megjegyzés küldése