2013. október 8.

Paradicsomos, gombás csirkecomb




Hozzávalók 4 személyre

5 egész csirkecomb
25 dkg csiperke gomba
3-4 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
5-6 evőkanál sűrített paradicsom
1 dl tejszín
bors

A csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A húsok mindkét oldalát meghintjük sóval és fedeles jénai edénybe helyezzük őket.
Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 6-8 percig pároljuk a ragut. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és ha kell, még sózzuk.
Az így kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és kb. másfél óra alatt készre sütjük a combokat.
Krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: