Hozzávalók 4 személyre
5 egész
csirkecomb
25 dkg
csiperke gomba
3-4 evőkanál
olaj
1
vöröshagyma
5-6 evőkanál
sűrített paradicsom
1 dl tejszín
só
bors
A
csirkecombokat megmossuk és kettévágjuk. A húsok mindkét oldalát meghintjük
sóval és fedeles jénai edénybe helyezzük őket.
Az olajon
megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, rátesszük a kisebb darabokra vágott
gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon 6-8 percig pároljuk a ragut.
Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt, és
ha kell, még sózzuk.
Az így
kapott sűrű, gombás szószt a húsra öntjük. A tálat lefedjük, és kb. másfél óra
alatt készre sütjük a combokat.
Krumplipürével
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése