2013. június 23.

Boszorkányhab






Hűsítő gyümölcsös pohárkrém, arra az esetre, ha nincs kedvünk sütkérezni.

Hozzávalók 6 pohárhoz

30 dkg málna
3 dl tejszín
2-3 evőkanál porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
fél citrom reszelt héja
10 dkg étcsokoládé
mentalevél

A málna harmadát félretesszük a díszítéshez és a pohár aljára. A maradékot villával összetörjük, belekeverjük a cukrot, a citromhéjat és a vaníliát.
A tejszínből nem túl kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a gyümölcsöt.
A csokoládéból (pl. uborkagyaluval) forgácsokat készítünk.
A poharak aljába teszünk néhány málnaszemet és befedjük egy réteg habbal, egyenlően elosztva beleszórjuk a csokoládé felét. Újabb réteg hab, majd csokoládé következik.
Málnaszemekkel, mentalevéllel díszítjük a kész desszertet és jól behűtjük.


3 megjegyzés:

Millye írta...

Ez a desszert bizony nagyon bejönne nekem :) csábító :)

Blogkonyha írta...

Mennyei... Minden este elkanalazgatnék egy ilyen gyümölcsös kelyhet. Sajnos a legutóbbi amit csináltam már elfogyott... Nagyon guszta!

Citromhab írta...

Lányok, az a legnagyobb előnye ennek a desszertnek, hogy pikk-pakk készen van és persze finom is:-)