A tejszínes zsemle könnyített változata, ha lehet még puhább és foszlósabb.
Hozzávalók
60 dkg liszt
2 dkg cukor
15 g só
1 tojás
2 dkg vaj
3,8-4 dl tej
3 dkg élesztő
Másfél dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót (kelesztő)tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk
Lefedve langyos helyen legalább duplájára kelesztjük. Finoman átdagasztjuk a tésztát, majd újra kelesztjük.
Ha másodszor is megkelt, enyhén lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát és zsömléket formázunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra rakjuk őket egymástól nagyobb távolságra, és letakarva még fél órát kelesztjük.
200 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranyszínűre nem pirul.
Villanysütő esetén 200 fokon 15 perc a sütési idő, alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. A rács, amire a tepsit helyezzük, a sütő alsó harmadában legyen.
A forró zsömléket vízbe mártott ecsettel megkenjük és konyharuhával 5 percig letakarjuk.
11 megjegyzés:
Gyönyörű, szinte kacsínt nekem :)
Nagyon szép zsömlék!
Azta, de szépek, csak úgy mosolyognak!
Great recipe! Looks amazing!
Köszönöm szépen!
Tokéletesen sikerultek pedig most csinàltam eloszor Nagyon finom és hozzà tenném hogy mivel kulfoldon élunk ahol nincs zsomle nagyon hiànyzott màr
sziasztok kiprobáltam én is mindenkinek ajánlom nagyon fonom ilyet a biltban nem fogsz kani.köszi a receptet
Köszönöm szépen kipróbálom. :-)
Nagyon finom lett! 😊
Köszönöm a receptet, nekem is sikerült elsőre, nagyon finom
Remek recept, köszi a receptet :)
Megjegyzés küldése