2012. december 7.

Diós, mandulás keksz




Gyorsan elkészíthető, és dobozban hosszabb ideig tárolható aprósütemény.



Hozzávalók
20 dkg darált dió
10 dkg barna cukor
2 tojásfehérje
2 evőkanál étkezési keményítő

A hempergetéshez
10 dkg mandulapehely

Lazán felverjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a diót, a cukrot és a keményítőt. Elkeverjük a hozzávalókat, és két teáskanál segítségével diónyi gombócokat formázunk, amiket azután a mandulapehelybe forgatunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kekszet, majd 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Millye írta...

Igazi ünnepi vendégvárós sütike :)

Citromhab írta...

Millye, igen, és nincs vele sok baj, hamar megvan.