Már érnek a korai cseresznye fajták, amik még nem túl zamatosak és apróbb szeműek, de később, ha megjelennek a ropogós és édes cseresznyék, mindenképp érdemes kipróbálni ezt a pitét.
Hozzávalók: 24x36 cm-es tepsihez
A tésztához
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 tojás
1 tojás
3 dkg élesztő
5 dkg olvasztott vaj
3,5 dl tej
6 dkg cukor
csipetnyi só
reszelt citromhéj
A töltelékhez
25 dkg magozott cseresznye (esetleg meggy )
10 dkg túró
3 dkg cukor
fél kávéskanál vaníliakivonat
Langyos tejben kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk az
élesztőt. Tálba mérjük a tészta többi hozzávalóit, végül hozzáöntjük a megkelt
élesztőt és a maradék langyos tejet. Fakanállal elkeverjük, majd kidolgozzuk a
tésztát, amíg hólyagos nem lesz, és el nem válik az edény falától. Fakanál
helyett dagasztógépet is használhatunk.
Olajjal vékonyan kikent tepsibe simítjuk a tésztát,
tetejére szórjuk a cukorral és a vaníliával elkevert túrót, és kirakjuk a
cseresznyével. Fóliával lefedve duplájára kelesztjük.
200 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy
amíg a teteje is meg nem pirul.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
6 megjegyzés:
Hát ez igazán gusztusos!:-)
Nagyon finom süti, nyáron gyakran van nálam is! Szerintem meggyel és cseresznyével a legfinomabb! :o) Guszta!
Khm...ez annyira guszta,hogy most dagasztottam be az enyémet,igaz málnával:)))
Nagyon nagyon guszta:)
Alig várom,hogy kisüljön:)
Mariam, köszönöm!
Krisz, még szilvával is érdemes kipróbálni.
Zitus, köszönöm és remélem ízlett:-)
Ízlett-e??,Jajj nagyon:)))
Gyakran lesz ez terítéken már látom..:D
http://zituskorcsok.blogspot.com/ íme :D
Zitus, de örülök, hogy ízlett:-))
Megjegyzés küldése