2012. április 29.

Gyümölcsös túrótorta






Két kis születésnapi torta az ikreknek.

Hozzávalók: Két 18 cm-es vagy egy 24 cm-es tortaformához

A tortalapokhoz
1 csomag Győri Édes Zabfalatok
10 dkg vaj

A krémhez
50 dkg natúr joghurt
14 g zselatin
18 dkg cukor
25 dkg túró
2,5 dl tejszín
1 kávéskanál vaníliakivonat
reszelt citromhéj

A tetejére
piros gyümölcsök ( málna, ribizli, áfonya )
2 csomag piros tortazselé
5 dl víz
6 evőkanál cukor

A díszítéshez
2 dl tejszín
4 dkg cukor
1 csomag habfix

A lapokhoz elmorzsoljuk a kekszet, megolvasztjuk a vajat, és összekeverjük a kettőt.
Tortatálra helyezzük a tortagyűrűt, az aljába terítjük és finoman belenyomkodjuk a vajas kekszet.
A krémhez kevergetve felforrósítjuk a joghurtot, a cukrot, a zselatint, a vaníliát, a citromhéjat, majd langyosra hűtjük. A tejszínből kemény habot verünk, hozzáöntjük a joghurtos keveréket és a villával összetört túrót. Habverővel simára keverjük és a tortaformába öntjük a krémet. Elsimítjuk a tetejét, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
A gyümölcsöket a torta tetejére rakjuk, majd ráöntjük az előírás szerint elkészített tortazselét.
Ha a zselé is megszilárdult, elválasztjuk a tortagyűrűt, és díszítjük a tortát. Ehhez kemény habbá verjük a tejszínt a cukorral és a habfix-el, habzsákba töltjük és bevonjuk vele a torta oldalát.

11 megjegyzés:

Gesztenye receptjei írta...

Csodás tortákat sütöttél készítettél megint:-))

tücsi írta...

Gyönyörű!!!!:))

marisz57 írta...

Nagyon helyesek és biztos finomak! Jó a recept!

Emi írta...

Ezt nem kehet szó nélkül hagyni! egyszerűen elvarázsoltak! Annyira gyönyörűek! Milyen szerencsések az ikrek:)

Blogkonyha írta...

Nagyon szép torták! Kár, hogy az ikrekről nem hoztál képet, ahogy megkapták a tortát...:o)

Citromhab írta...

Bonbon Mánia, Tücsi, köszönöm!

Marisz, köszönöm, nagyon finom torta.

Emi, köszönöm:-)

Krisz, nem hiszem, hogy örültek volna egy fotónak...már nagyok ehhez:-))

mágnes írta...

Minél többet járok ide, annál inkább kikívánkozik a kérdés: ugye te cukrász vagy? Mondd, hogy igen :D Nem létezik, hogy egy "közönséges" földi halandó ilyen szép dolgokat tudjon sütni. Tényleg, annyira jól néz ki itt minden, h bele sem akarok kezdeni egy saját verzióba, mert tuti meg sem közelítené ezt a színvonalat.. Gratulálok! :)

Citromhab írta...

Mágnes, először is köszönöm:-)
Már többen kérdezték tőlem, hogy cukrász vagyok-e, de most itt is megerősítem, hogy nem. Se cukrász, se szakács, se semmi ilyesmi, egyszerűen csak szeretek sütni és főzni, illetve egy kicsit maximalista vagyok ezen a téren( is ):-))
Azért nyugodtan készítsd el a saját verziódat, hidd el én sem így kezdtem, de fokozatosan belejön az ember:-))

Névtelen írta...

Igen, próbáljátok ki! Én megtettem, és nagyon finom lett! Köszi: Marika

Flapret írta...

Kétszer is megcsináltam gyors egymásutánban, mert a féladagos 18 cm-s olyan viharos gyorsasággal fogyott el, hogy másodjára már egész adaggal (sem) sikerült kielégíteni az igényeket. Nagyon jó a recept, gyors, egyszerű, kompakt: kicsivel több túrót tettem bele (mert volt 38 dekányi pont otthon), meg 20 g zselatint (nem volt kedvem felezgetni a zselatinos tasakot), de így is csodás lett!
A második adaghoz sűrű görög joghurtot használtam, annyival nem lett finomabb, viszont a "sima" natúr joghurt lágyabb, selymesebb állagú krémet ad.
Az ekészítéssel járó bénázások, meg a képek a flapret.blogspot.com -on

Citromhab írta...

Marika, örülök, hogy ízlett:-))

Hantacica, nálunk is gyorsan elfogyott:-)) A hozzávalókat én sem mérem mindig pontosan, ha valamiből kicsivel több vagy kevesebb van, akkor az éppen úgy készül. Nem hiszem, hogy ezek a minimális eltérések lényegesen megváltoztatnák az ízt vagy az állagot.