Kellemesen savanykás, üdítő desszert, a melegben kifejezetten jólesik egy szelet.
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához
A
piskótalaphoz
4 kisebb
tojás
8 dkg cukor
1 teáskanál
kakaópor
2 evőkanál
olaj
8 dkg liszt
fél
kávéskanál sütőpor
A meggyes
krémhez
50 dkg meggy
5 evőkanál
cukor
vanília
csipetnyi
fahéj
15 g étkezési keményítő
25 dkg
tejföl
2 dl tejszín
5 g zselatin
A
díszítéshez
50 ml
tejszín
meggy
porcukor
180 fokra
melegítjük a sütőt. Az egész tojásokat a cukorral és a kakaóval fehéredésig
verjük. Belekeverjük az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral
elkevert lisztet is. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és
10-15 perc alatt megsütjük a piskótát. A formában hagyjuk kihűlni.
A meggyből
30 szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kimagozzuk. A cukorral, vaníliával
és a fahéjjal felforraljuk, majd lassú tűzön 8-10 percig pároljuk a gyümölcsöt.
Kevés hideg vízben elkeverjük a keményítőt, a meggyhez öntjük, és besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
Kemény habot
verünk a tejszínből, hozzáadjuk a tejfölt és a meggyet. A zselatint annyi
vízben, amennyi éppen ellepi, felmelegítjük, majd vékony sugárban, folyamatos
keverés mellett, a meggyes habhoz öntjük.
Tortatálra
helyezzük a piskótát, körbevesszük a tortagyűrűvel, és a tészta tetejére
simítjuk a krémet.
3-4 órát,
vagy amíg a meggyes krém teljesen meg nem szilárdul, hűtőben tartjuk, majd eltávolítjuk a tortagyűrűt.
Kemény habbá
verjük a díszítéshez szánt tejszínt, habzsákba töltjük, és körben habrózsákat
nyomunk a tortára. A félretett meggyszemekkel és porcukorral díszítjük.
4 megjegyzés:
Gyönyörű, nőcis torta lett. Lájk! :))
Már megint egy csodaszép és gusztusos torta! Mélyhűtött meggyből is jó? Sajnos friss már nincs...
Rubin, köszönöm!
Kriszta, a krém mélyhűtött meggyből is jó, a díszítés sajnos nem. Tegnap a piacon még több helyen árultak meggyet, szerintem még nem futott ki teljesen.
Hello,
We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM YUM.
We would like to add it to the Petitchef.com.
We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
enjoy your recipes.
Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
and benefit from their exposure on Petitchef.com.
To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"
Best regards,
petitchef.com
Megjegyzés küldése